Leeroplossingen optimaliseren voor snelle werknemersadoptie bij Bridgestone met SAP Enable Now

Klant

Bridgestone EMEA

Locatie

Brussels, Belgium

Technologie

SAP Enable Now, SAP Fiori, SAP S/4HANA Cloud PE

Over de klant

Bridgestone EMEA is wereldwijd marktleider in banden en duurzame mobiliteitsoplossingen en een dochteronderneming van Bridgestone Corporation.

Screenshot Ryoga learning center

Snelle SAP-trainingsoptimalisatie voor Bridgestone EMEA

Bridgestone EMEA moest snel en efficiënt een groot aantal interne en externe medewerkers trainen op de nieuw geïmplementeerde SAP-systemen. De uitdaging was om dit binnen een kort tijdspanne te doen en er tegelijkertijd voor te zorgen dat de training zowel effectief als flexibel was.

Amista kwam halverwege het proces bij de SAP-implementatie van Bridgestone, maar ondanks de late toetreding hebben we met succes de leeroplossingen geoptimaliseerd om beter te voldoen aan de behoeften van de organisatie. We ontwikkelden content in verschillende formaten, waaronder PowerPoint geïmporteerd als boeken, simulaties, quizzen en MP4-video’s, contextgevoelige hulp via de Web Assistant, …

 

Doelstellingen

  • Algemene bedrijfstrainingen zijn het eerste belangrijke leermoment voor eindgebruikers, voordat er wordt gedoken in specifieke delta proces- en systeemtrainingen.
  • De inhoud van de trainingsdecks voor deltaprocessen is gebaseerd op specifieke L4’s die zijn verzameld met procesleiders en gevalideerd door Heads of Business Processes (HoBP’s).
  • Navigeren door het nieuwe S/4HANA-systeem en voer de systeemtransacties uit.

Taken

  • Het trainingsteam ontwikkelde algemene bedrijfstrainingsdecks op basis van de bestaande en legde deze ter beoordeling voor aan de verschillende hoofden van bedrijfsprocessen.
  • De hoofden van de bedrijfsprocessen werd om specifieke input gevraagd (d.w.z. procesdiagrammen op hoog niveau, belangrijkste veranderingen en impacts/voordelen) om het trainingsmateriaal relevanter te maken voor eindgebruikers in een Bridgestone-specifieke context.
  • Zodra de inhoud is afgerond, worden de algemene trainingsdecks omgezet in E-learnings met behulp van SEN om de interactie met de eindgebruikers te garanderen.
  • Systeemtrainingen komen na de delta proces trainingen en begeleiden eindgebruikers bij het gebruik van het nieuwe RYOGA systeem.
  • Documentatie schrijven: handleidingen, FAQ’s, …

Implementatie SAP Enable Now

Bij de implementatie van SAP Enable Now hebben we ons volledig gericht op de veranderende leercultuur van Bridgestone, waarin onafhankelijk, on-demand en just-in-time leren centraal staan. Met deze aanpak kunnen werknemers online content bekijken en gebruiken wanneer ze maar willen en in hun eigen tempo. Om dit te ondersteunen gebruikt Bridgestone verschillende tools voor het maken van content, waarbij SAP Enable Now een belangrijke rol speelt.

De verschuiving naar zelfstandig leren vindt geleidelijk plaats, dus het is belangrijk om ervoor te zorgen dat deze focus wordt weerspiegeld bij het maken van content met SAP Enable Now. Om deze nieuwe aanpak te ondersteunen, ontwikkelde het projectteam een proces om het maken van content aan het begin van elk Bridgestone-project te begeleiden. Als onderdeel van het RYOGA-programma – een belangrijk transformatie-initiatief binnen Bridgestone EMEA. Om dit te vergemakkelijken is een RYOGA Learning Coordinator aangesteld om intakesessies te leiden, waar de SAP Enable Now tool en de aanpak van het RYOGA Learning Centre worden uitgelegd en verdere afspraken worden gemaakt.

De implementatie van SAP Enable Now omvatte:

  • IT-instelling: Single Sign-On, SAP Companion (Web Assistant), workflow SAP NL, …
  • Hulpmiddelen: resoluties, tekststijlen, trainer, sjablonen, lay-out van documentatie, …
  • Amista ZEN Best Practice-structuur
  • Opleidingsauteurs: opleiding over Manager, Instant Producer, Producer, Workflow, …
  • Content maken met SAP Enable Now (SEN) voor verschillende afdelingen
The Web Assistant (in-app help)
De Web Assistant (in-app hulp)

Voordelen

Single source of truth

Alle trainingsmaterialen worden op één centrale locatie bewaard, zodat er niet meerdere versies van het materiaal binnen de organisatie circuleren.

Eén gecentraliseerd leerplatform

Alle materialen zijn opgeslagen in The RYOGA Learning Centre, dat zeer eenvoudig toegankelijk is via een URL, via de Web assistant in S/4HANA of via het Bridgestone Intranet en duidelijk gestructureerd is.

Online ondersteuning voor S/4HANA

Wanneer u een specifieke SAP-transactie gebruikt/bewerkt, kan de Web Assistant worden geactiveerd voor onmiddellijke en dringende ondersteuning.

Blended learning

De doelgroep doet op verschillende manieren kennis op. Naast de feitelijke coaching en klassikale training stelt het project alle medewerkers in staat om zichzelf zelfstandig te trainen met beschikbare e-learnings, instructie-opnames, quizzen en video’s.

SPOCs

De SPOC’s zijn belangrijk voor het leveren van input (simulaties, kennis). Door nauw samen te werken met de SEN-consultants voelen ze zich betrokken bij het project en voelen ze zich betrokken en gemotiveerd bij het geven van trainingen aan de gebruikers van de afdeling.

Instant Producer (SAP Enable Now) beschikbaar voor alle werknemers

Door toegang te geven tot deze tool kunnen medewerkers informeel trainingsmateriaal (zoals simulaties, werkinstructies, ….) maken en delen met collega’s. SAP Enable Now is een gebruiksvriendelijke tool om al het bestaande Word-materiaal (schermafbeeldingen) op een efficiëntere manier te vervangen door het maken van simulaties.

Resultaten

Het project leidde tot verschillende belangrijke bedrijfsresultaten. De efficiëntie en productiviteit verbeterden doordat de tijd die nodig was om werknemers te trainen drastisch werd teruggebracht, waardoor grote aantallen werknemers tegelijkertijd getraind konden worden. Deze verschuiving resulteerde ook in een daling van de kosten voor klassikale training en een meer gestructureerde aanpak voor het trainen van zowel interne als externe werknemers. Bridgestone omarmde met succes een digitale leercultuur, waarbij e-learning in combinatie met verandermanagement zorgde voor een grotere gebruikersadoptie van de nieuwe SAP-systemen. Daarnaast zorgde de implementatie voor een uniform overzicht binnen het Bridgestone Intranet, waarbij informatie en bronnen werden gecentraliseerd voor eenvoudigere toegang.

Klaar om je trainingsproces te transformeren?

Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe we jou kunnen helpen!

Contacteer ons